JAN MONSEN og MATTIS THØRUD Til Villmarksdagene 2023

19. august får vi besøk av JAN MONSEN og MATTIS THØRUD, som er to av trekløveret bak NRK-serien «Monsen, Monsen og Mattis».

I foredraget får vi høre historien om hvordan to travle familiefedre i full jobb klarer å gjøre drømmen til virkelighet. Om fantastiske villmarksekspedisjoner i Alaska, Canada og Norge. Om møter med rovdyr, det å nyte nordlyset, stillheten og øyeblikkene. Om planlegging, kameratskap og gjennomføring av en drøm som er oppnåelig for mange.

I TV-serien tar de turene et hakk lenger enn de fleste, men elementene og krav til ferdigheter er mye av de samme som for en kortere tur i hjemlig natur. Det handler mye om det samme: Nyte flott natur og være i ett med omgivelsene. Oppleve gleden ved det enkle, kjenne på det å bli sliten og nyte late timer foran bålet. Fylle opp lagrene med mat man har tilberedt selv og gjerne skaffet underveis. Vite at man sover tørt og behagelig og at samarbeidet med kameratene fungerer. Og ikke minst planleggingen – mye av moroa starter allerede med kartstudier og Google Earth.

Sammen med Jan og Mattis deltok også Jan sin eldre bror Lars Monsen på alle ekspedisjonene. I foredraget får vi høre Jan og Mattis sin usensurerte versjon av hvordan de tre sammen har fått til det mange av oss drømmer om, ispedd masse humor og selvironi.

Og hvordan er det EGENTLIG å være på tur med Lars Monsen?

1 thoughts on “JAN MONSEN og MATTIS THØRUD Til Villmarksdagene 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.