Steinar Albrigtsen og Monika Nordli Trio

40 år på veien kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum.
Mange kjenner han som «Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet», da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum «Alone too long» i 1990. Albrigtsen sin forkjærlighet for country, startet etter at han kom over kassetten «White man sings the blues», av hans store idol Merle Hagard. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplar, og hele Norge hadde øynene på denne mørke nordlendingen, med den silkemyke stemmen.

Noen kjenner ham med låten «She belongs to the rain», noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og «Get together», kanskje var «Beaches of Rio» med Tom Pachecho en favoritt. 17 plateutgivelser har det blitt, og sjangrene spenner seg fra country, blues, rockabilly, jazz, til singer-songwriter.
Av musikalske høydepunkt gjennom karrieren, sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood, gjorde et uforglemmelig inntrykk (1992). Han varmet også opp for selveste Merle Hagard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), Levon Helm (The Band), John Sebastian (Lovin` Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Da plateselskap og promotører rådet ham til å rendyrke en musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for ham.
Ekteparet Nordli/Albrigtsen møttes i studio høsten 2007, for innspillingen av duetten «A million stars». Samme år ble den utgitt på plata «Moment of peace». De to artistene utviklet et musikalsk samarbeid med påfølgende turneer i Norge. Live presenterer artistene en variert, musikalsk blanding av Albrigtsens største hits, ispedd nye låter fra Nordli. Tilsett en porsjon Nordnorsk humor, litt lun Telemarks-melankoli, så har du oppskriften på en trivelig aften.

program

Vi har et herlig program til dere. 

«Back To The Roots» 2024

Program

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.