2024

Program For 2024

Back To The Roots

Lørdag | Artister | 2024

Steinar Albrigtsen og Monika Nordli Trio

40 år på veien kan virke som en evighet, men for artisten Steinar Albrigtsen er den musikalske reisa en lidenskap han ikke kan være foruten. Kompromissløs, engasjert, dedikert og med en unik evne til å la både gitar og stemme trollbinde publikum.
Mange kjenner han som «Mannen som satte countrymusikken på Norgeskartet», da han vant Spellemannspris for sitt debutalbum «Alone too long» i 1990. Albrigtsen sin forkjærlighet for country, startet etter at han kom over kassetten «White man sings the blues», av hans store idol Merle Hagard. Debutalbumet solgte 180.000 eksemplar, og hele Norge hadde øynene på denne mørke nordlendingen, med den silkemyke stemmen.

Noen kjenner ham med låten «She belongs to the rain», noen vil kjenne ham for samarbeidet med Jørn Hoel og «Get together», kanskje var «Beaches of Rio» med Tom Pachecho en favoritt. 17 plateutgivelser har det blitt, og sjangrene spenner seg fra country, blues, rockabilly, jazz, til singer-songwriter.
Av musikalske høydepunkt gjennom karrieren, sier Albrigtsen at opptredenen med Johnny Cash på Norwegian Wood, gjorde et uforglemmelig inntrykk (1992). Han varmet også opp for selveste Merle Hagard i USA, spilte inn plate med Tony Levin (Peter Gabriel), Levon Helm (The Band), John Sebastian (Lovin` Spoonful) og Rick Danko (The Band), for å nevne noen. Albrigtsen har aldri latt seg forføre av moteblaff eller søken etter kjendisstatus. Da plateselskap og promotører rådet ham til å rendyrke en musikalsk linje, satte nordlendingen foten ned. Han ønsket bare å formidle sin kreative skaperkraft og være tro i sitt musikalske engasjement. Gjennom alle årene i bransjen har møte med publikum vært det viktigste for ham.
Ekteparet Nordli/Albrigtsen møttes i studio høsten 2007, for innspillingen av duetten «A million stars». Samme år ble den utgitt på plata «Moment of peace». De to artistene utviklet et musikalsk samarbeid med påfølgende turneer i Norge. Live presenterer artistene en variert, musikalsk blanding av Albrigtsens største hits, ispedd nye låter fra Nordli. Tilsett en porsjon Nordnorsk humor, litt lun Telemarks-melankoli, så har du oppskriften på en trivelig aften.

Billetter

Lørdag | Artister | 2024

Big-B

Bjørn Vidar Amdal eller bedre kjent som Big-B er en 56 år gammel countrysanger og er et godt kjent
navn innen countrymiljøet i Norge og Danmark Big-B har 38 års fartstid innen countrymusikken, og
har underholdt på de fleste uteplasser helt fra Haugesund i vest, til Våler i Solør i nord-øst. Han
opptrer både som Big-B One Man Country Trubadur, og som Big-B m/Band.
På repertoaret finnes classic countrymusikk fra 70-80-90-tallet av blant annet artister som Alan
Jackson, Garth Brooks, Toby Keith og Hank Williams for å nevne noen. I 2008 kom debutalbumet (Best
Mistake) 2011. (All Fire Up) samme år (The Toby Keith Tribute) og i 2014 kom (Choices) som foreløpig
er Big-B´s nyeste album. Sommeren 2019 spiller han på Sørlandets Countryfestival Evje, Norsk
Countrytreff på Breim og Lofoten Countryfestival.

Billetter

Lørdag | Artister | 2024

A-11 med Monika Nordli og Steinar Albrigtsen

Billetter

Lørdag | Artister | 2024

A-11 Band

A-11 er trolig norges mest tradisjonstro countryorkester, med er repertuar som i hovedsak inneholder klassiske countrylåter fra 50- og 60- tallet. Bandet var i en årrekke fast husband på Oslo Opry, den eneste faste countryscenen i Norge. A-11 er mye brukt som backingband for norske og amerikanske artister på countryfestivalene rundt i landet.

Billetter

Lørdag | Artister | 2024

Little Country Band

Little Country Band, en femmannsgruppe fra Sørlandet,

har siden 2016 brakt countrymusikken til liv på ulike scener.

Med en blanding av velkjente coverlåter og egne komposisjoner, tar de publikum med på en reise gjennom countrylandskapet.

Med Linda Knutsens vokal i front, støttet av Torbjørn Leifsen på trommer, Reidar Telhaugs melodiøse gitar, Jan Olav Kittelstads dype bass og Hugo Vimmes lidenskapelige gitarspill, skaper bandet en stemningsfull atmosfære uansett hvor de opptrer.

De var med også i 2022 og gleder seg til å stå på  Høyt og Vilt scenen igjen lørdagen under årets arrangement.

 

Billetter

Fredag | Artister | 2024

Olav Larsen m/Band

Billetter